Infoavond door Beeldmerk en Progression (100ste blogbericht!)

Ons 100ste blogbericht!

Eerste sessie SEO door Eric -
Dinsdag 4 juni organiseerden Beeldmerk en Progression gezamenlijk een infoavond. De thema's waren zoekmachine optimalisatie (door Eric Krull - Beeldmerk Terneuzen), social media voor bedrijven (door Eveline Begijn - Tekstbureau Terneuzen) en werken in de Cloud (door Patrick Wille en Tim van Vooren - Progression Terneuzen). Een hoge opkomst en drie aansprekende onderwerpen zorgden voor een geslaagde avond die werd gewaardeerd door alle aanwezigen.

Tijdens de behandeling van het onderwerp zoekmachine optimalisatie (SEO) werd vooral duidelijk dat het vaststellen van de juiste zoekwoorden (de woorden waar je op gevonden wilt worden in zoekmachines) voor een website tot verrassende resultaten kan leiden. Vrijwel iedere deelnemer kwam met andere zoekwoorden dan de ondernemer wiens bedrijf als voorbeeld werd genomen. Het leverde een interessant gesprek op dat voor iedereen duidelijk maakte dat een gedegen zoekwoorden onderzoek een belangrijk onderdeel uitmaakt in het totale proces van SEO. Verder werd de nadruk gelegd op zaken die iedere ondernemer met een website met CMS (Content Management System) zelf kan uitvoeren om zijn website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door 2 sessies met max 6 personen was er ruimte om in te kunnen gaan op vragen betreffende de websites van aanwezigen.

Voor wie het gemist heeft, de infoavond zal op een nog nader te bepalen tijdstip worden herhaald. Hou dit blog in de gaten!

Eric Krull