Onmisbare SEO tool: RankWise

Je hebt hard gewerkt aan je website en daarbij veel aandacht besteed aan teksten en beeldmateriaal. Is je website desondanks niet goed vindbaar? Dan is de kans is groot dat je website niet voldoet aan een aantal voorwaarden die zoekmachines stellen. Arjen Karel en Daniel Mulder ontwikkelden een onmisbare SEO tool die jouw website grondig tegen het licht houdt en de knelpunten letterlijk in kaart brengt: RankWise.

In het optimalisatie proces kun je, na het uitvoeren van aanpassingen, alleen maar wachten totdat de zoekmachine deze heeft geïndexeerd. Daarna kun je alleen hopen op een betere ranking als resultaat . RankWise kun je inzetten als tussenstation. De tool fungeert als het ware als een test-zoekmachine.  Deze kun je op ieder moment inzetten om te zien of je aanpassingen het gewenste effect hebben. RankWise hanteert hiervoor een zorgvuldig, zelf ontwikkelt puntensysteem. Het checkt je website op een groot aantal aspecten; van metatags tot server reactie snelheid, van keyword spamming tot het gebruik van inline css en nog heel veel meer. Na deze check geeft het je website een score per pagina en een score aan alle onderdelen gemeten op die pagina. Daarna kun je de tools in het dashboard inzetten. Zoals bijvoorbeeld de Site Detective. Deze tool brengt vaak voorkomende problemen zoals ontbrekende paginatitels en afbeeldingsomschrijvingen en niet werkende links in beeld.

Onmisbare seo tool en OPI meting
OPI rating


Optimaliseren van het optimalisatie proces.
De grote kracht van RankWise ligt in het feit dat het na de check aangeeft met welke pagina je het best kunt beginnen, sterker nog, met welke acties je zo snel mogelijk, een zo hoog mogelijke verbetering kunt bereiken. Optimaliseren van het optimalisatie proces dus! RankWise noemt dit OPI (Optimization Potential Index) en past dit toe op ieder onderdeel van het dashboard. De pagina waar de meeste winst valt te behalen, heeft dus de hoogste OPI score. Hierdoor weet je welke pagina's in je website het zwakst scoren. RankWise geeft je meteen een op de OPI score gebaseerde To Do List. Zo kun jij je tijd zo efficiënt mogelijk inzetten bij het optimalisatie proces.

Social media
Een andere handige tool is de Social Explorer. Het geeft een overzicht van welke pagina's de meeste Facebook shares, likes en comments, tweets en Google plusjes hebben gekregen. Zo krijg je dus inzicht in welke content social media gebruikers het hoogst waarderen. Belangrijke informatie voor in de toekomst te realiseren nieuwe content!

Onderwijzend vermogen.
RankWise heeft een sterk onderwijzend vermogen voor de gebruiker. Wanneer je de tool langere tijd gebruikt zul je de elementen die het meet beter in gedachten hebben wanneer je nieuwe pagina's aan je website toevoegt. Zonder dat je er erg in hebt vergroot je jouw kennis op SEO gebied.


Conclusie
RankWise is een onmisbare SEO tool voor iedereen die zijn website beter vindbaar wil maken in zoekmachines. Een basiskennis van SEO is gewenst maar leergierige beginners zullen, door het eerder genoemde onderwijzend vermogen van de tool, hun weg snel weten te vinden.  Voor de doorgewinterde SEO specialist levert de tool vooral veel tijdwinst op. Met name dankzij het OPI principe.

Test je website en bekijk een voorproefje van het RankWise SEO dashboard.


door Eric Krull Eric geeft zoekmachine optimalisatie training bij BeeldMerk Terneuzen